ČERNÉ MÝDLO A JAK JEJ POUŽÍVAT

Černé mýdlo je 100% přírodní produkt. Jedná se o rostlinnou pastu tmavé barvy, vyrobenou ze směsi rostlinných olejů a drcených černých oliv macerovaných v soli. Barva se může měnit v závislosti na použitých olejích a přidaných vůních od hnědé, přes zelenou až po tmavou červenou. Po smíchání s vodou získává krémovou strukturu. Přirozeně velmi málo pění. Jeho výhodou je, že se hodí pro všechny typy pokožky - citlivou, mastnou i suchou.

Stejně jako arganový olej nebo rhassoul (čti rasůl), je součástí rituálů orientální kosmetiky v hammamu. Hammam je tradiční parní lázeň, která pomáhá z těla dostat toxiny. Teplo otevírá kožní póry, poté se nanese černé mýdlo po celém těle, včetně obličeje, až po chodidla. Nechá se působit několik minut, během kterých se v hammamu relaxuje. Poté se mýdlo opláchne vodou a nakonec krouživými pohyby promasíruje kůže peelingovou rukavicí (100% přírodní produkt, vyrobená z rostlinných vláken). Rukavice nebo houba společně s mýdlem odstraní odumřelé částečky kůže. Ta bude „jako nová“, krásně hebká a čistá.

Přinos černého mýdla:

- dělá pokožku krásnou a zářivou
- odstraňuje veškeré nečistoty a odumřelé částečky
- zjemňuje pokožku a vyživuje ji díky vitamínům, které obsahuje
- hloubkově čistí a hydratuje
- přizpůsobí se všem typům pleti


Černé mýdlo na obličej

Černé mýdlo je velmi šetrné k pokožce díky svému přírodnímu původu. Proto jej lze bez obav použít i na obličej. Nejdříve se obličej omyje vodou, ideálně teplou, aby se otevřely póry. Pak se nanese tenká vrstva mýdla. Je vhodné dobře mýdlo vmasírovat do oblastí se záhyby, tedy kolem nosu a brady. Naopak je třeba se vyhnout okolí očí a úst.  Poté se obličej promasíruje a otře pomocí houbičky nebo peelingové rukavice.  Nakonec se černé mýdlo důkladně opláchne studenou vodou, aby se obnovila vitalita pokožky.


Hydratace po ošetření černým mýdlem

Po omytí černým mýdlem je potřeba dbát na hydrataci, obličeje i těla. Při použití černého mýdla se z pokožky odstraní toxiny a šupinky staré kůže. Může tak přijmout veškerou potřebnou hydrataci. Velmi vhodný je arganový olej, který se stejně jako černé mýdlo hodí pro všechny typy pleti. Po této proceduře budete mít pokožku jako vyměněnou, jako novorozené miminko. Hladkou, jemnou a přitom pružnou a pevnou.

 

V naší nabídce najdete všechny zmíněné produkty – černé mýdlo s arganovým olejem a vůní eukalyptu nebo růže, arganový olej i rasúl. Stačí si jen vybrat. Pokud byste chtěli poradit, neváhejte se na nás obrátit. Rádi zodpovíme Vaše otázky.

Zpět do obchodu